Jouw boek uitgeven in eigen beheer? Doen we!

Loop jij al langer met het idee om een eigen boek te schrijven. Wil je je boek uitgeven in eigen beheer maar weet je niet waar je moet beginnen? Laat mij je helpen!

Paper Spark

Limited Edition traject

In dit traject begeleid ik je van begin tot eind bij het uitgeven van je eigen boek. Jij hebt binnen 4 maanden je eigen boek in handen en alle tools om je boek uit te geven in eigen beheer. Je weet wat er allemaal bij komt kijken en je zou het zo weer kunnen doen! Kom maar op met dat 2e boek! You’re ready!

Paper Spark – Limited Edition is echt iets voor jou als

  • Jouw boek er gewoon eindelijk moet komen, omdat je mensen wilt inspireren
  • Je weet wat je te brengen hebt, maar de structuur, know-how en creatieve inspiratie ontbreekt
  • Je jouw idee niet wil ‘weggeven’ aan een uitgeverij, maar zelf de controle wilt houden
  • Je 1000 vragen hebt over het maken van een boek, maar niet alles zelf uit wilt zoeken
  • Je een ontwerp wil dat helemaal bij jou past
  • Je zelf kan investeren in je boek en zelf wilt verdienen aan je boek
  • Je binnenkort vol trots je boek in handen wilt hebben

Dit traject bevat

  • 4 maanden 1-op-1 begeleiding en support bij al je vragen
  • Kennismakingsgesprek (live of digitaal) van 2 uur.
  • We bespre­ken samen je doelen, wensen, stijl en
    tijdsplanning
  • Uitgebreide en concrete tijdsplanning met handige checklists en werkboek
  • Volledige vormgeving van je eigen boek, inclusief lay-ouy voorstel, cover-ontwerp, DTP binnenwerk en een drukklaar bestand van je volledige boek
  • 3 proefrondes en een definitieve check
  • 3x video-call van 60 minuten, na elke proefronde
  • Spar-sessie (live of digitaal) voor handige tips en tricks rondom marketing & uitgeven
  • 5 promotionele afbeeldingen (voor
    bijvoorbeeld je website of social media)

Optioneel

Drukwerk-begeleiding incl. een offerte op maat, ondersteuning bij alle keuzes, contact met de drukker, aanleveren drukbestanden en nazorg. Oftewel: je wordt compleet ontzorgd en hoeft alleen maar te wachten op het moment dat je het boek in handen krijgt.
ePub bestand van je boek

Investering

De prijs van dit uitgebreide traject begint vanaf
€ 4.000,-* (*Op basis van offerte op maat, afgestemd op jouw wensen en complexiteit van het ontwerp)

Wil jij weten of dit traject wat voor jou is? Vraag dan nu een gratis digitale spar-sessie aan. Tijdens deze afspraak via Zoom kijken we of we een match zijn en of het PaperSpark – Limited Edition pakket iets voor jou is! Ik denk graag met je mee.

Wil je binnenkort eindelijk jouw eigen boek in handen hebben? Daar kan ik jou mee helpen!

Veelgestelde vragen

Wat kost het drukken van mijn boek?

De kosten van het drukken van je boek zijn van veel verschillende factoren afhankelijk. Denk aan: de oplage, het formaat, aantal pagina’s, soort cover, papiersoort en extra’s zoals een leeslint, foliedruk of een linnen omslag. Een hapklare prijs is niet makkelijk te geven, dus je zal op basis van je wensen een offerte op maat krijgen.

Daarbij komt nog dat hoe meer boeken je wilt laten drukken, hoe lager de kostprijs is per boek. En dan kan best hard gaan! De verschillen zijn vooral groot tussen 100, 250 en 500 ten opzichte van 1000 boeken. Zo kan de kostprijs van hetzelfde boek bij 250 stuks rond de 12,50 liggen en bij 1000 stuks rond de 5 euro. Dat is nogal een verschil!

Om je toch een indicatie te geven, heb ik een ruw voorbeeld voor je.
Boek, A5 formaat, softcover, binnenwerk 224 pagina’s, full color, wit papier 140 grams, genaaid gebonden. Oplage 250 stuks, totale kosten: tussen de 2750 – 3000 euro. Kostprijs per stuk ongeveer 10,-. Deze kostprijs gaat flink omlaag als je 1000 stuks of meer laat drukken.

In welke oplages kan ik mijn boek laten drukken?

In principe kan je je boek in alle gewenste oplages laten drukken. Dat kan bij sommige drukkers al vanaf 1 exemplaar. Maar omdat de opstartkosten vrij hoog zijn, zal de kostprijs van je boek dan ook hoog uitvallen. Bij oplages onder de 1000 stuks kom je vaak op digitaal drukken uit en bij grotere oplages is offset drukwerk gebruikelijk. Voor kleine oplages is offset drukwerk vaak te duur, door het arbeidsintensieve drukproces. Maar tegenwoordig is digitaal drukwerk, wat eigenlijk meer een soort printen is, ook echt van goede kwaliteit! Het voordeel van digitaal drukwerk is dat kleine oplages betaalbaarder worden. Zo houdt je het financiële risico en je voorraad wat kleiner. Als je groot droomt of weet dat er veel belangstelling voor je boek gaat zijn, dan is het slim om voor oplages van 1000 stuks of meer te kiezen. Opties genoeg dus!

Kan ik ook alleen de opmaak van mijn boek door PaperSpark laten doen?

Ja, dat kan zeker! Ik vind het erg leuk om je te begeleiden bij het hele proces rondom het uitgeven van je eigen boek. Maar als je dit zelf gaat uitzoeken of als je dat al vaker hebt gedaan, dan is het ook mogelijk om alleen de vormgeving door mij te laten doen.
Kijk voor meer info eens bij mijn pakket Writers dream.

Heb ik een ISBN nodig?

In de meeste gevallen is een ISBN (Internationaal Standaard Boeknummer) aanvragen voor je boek wel slim. Een ISBN is niet verplicht, maar zorgt er wel voor dat je boek makkelijk te vinden is voor o.a. boekhandels en je klanten. Het is een soort streepjescode voor boeken en eigenlijk onmisbaar als je je boek graag via de boekhandels wilt gaan verkopen. Wil je je boek alleen via je eigen webshop of kanalen verkopen, dan kan je overwegen om geen ISBN aan te vragen. En ook voor planners en journals is het een optie om een ISBN achterwege te laten.

Kan ik mijn boek ook via bol.com of boekhandels verkopen?

Ja, dat kan. Als je je boek wilt verkopen via bol.com of de boekhandels is het wel handig om een ISBN aan te vragen voor je boek. Voor de verkoop via bol.com moet rekening houden met bijkomende verkoopkosten. En als je boek bij de boekhandels moet komen te liggen, zal je boek ook aangeboden moeten worden bij het Centraal Boekhuis en moet je rekening houden met een boekhandelskorting waar de boekhandels gebruik van maken.

Hoeveel pagina’s of woorden moet een boek hebben?

Dat mag je natuurlijk helemaal zelf weten. Er bestaan natuurlijk veel verschillende formaten boeken. Gemiddeld heeft een boek tussen de 200 en 300 pagina’s. Bij een roman met voornamelijk leestekst, moet je dan denken aan 60.000 tot 80.000 woorden. Maar de omvang van je boek is natuurlijk van meer dingen afhankelijk dan alleen het aantal woorden. Hoe ziet de opzet van je boek eruit, wat is het formaat, hoe groot zijn de witruimtes rondom de tekst en maak je gebruik van koppen? Hier kan ik als vormgever mee spelen. En dan zijn het aantal afbeeldingen, illustraties of pagina-grote quotes ook nog van belang.

Kortom, het verschilt echt per boek uit hoeveel woorden het bestaat. Uiteindelijk gaat het erom dat jij bepaalt wat er in je boek moet komen te staan, dus ook het aantal woorden. Het enige waar je om moet denken is dat de drukker gebruik maakt van katernen om het boek één geheel te maken. Meestal moet een boek uit katernen van 16 pagina’s bestaan en in sommige gevallen zijn dat 8 pagina’s. Je boek moet dus deelbaar zijn door dat aantal.
In het geval van 16 pagina’s per katern, kan je boek dus bijvoorbeeld bestaan uit 8 x 16 = 128 pagina’s, 13 x 16 = 208 pagina’s of elke veelvoud van 16.

Let’s ignite your PaperSpark

Waar kan ik je mee helpen?

11 + 14 =