fbpx

Droom jij van jouw eigen magazine of boek?

Jij roept regelmatig ‘Ooit schrijf ik een boek!’. Of je hoofd loopt over van de ideeën en je kan er wel een magazine mee vullen.
Jij hoeft het niet allemaal zelf uit te zoeken. Met behulp mijn ervaring wordt het gewoon werkelijkheid!

Ik help je met alles wat er komt kijken bij het maken van jouw eigen boek of magazine en we gaan gestructureerd aan de slag. Ik maak natuurlijk een sprankelend ontwerp voor je. Maar ik help je ook met een logische indeling, toffe afbeeldingen, de keuzes rondom het drukwerk en alles waar jij nog geen chocola van kan maken. Van brainstorm tot ontwerp en alles er tussenin! Je mag me alles vragen en we maken er samen een pareltje van.

 

Paper Spark

Jouw magazine of boek inspireert!

Heb jij veel te vertellen en wil je graag je kennis delen en anderen inspireren?
Dan moet jouw magazine of boek er gewoon komen! Niet ‘ooit’, maar nu!

In dit traject begeleid ik je van begin tot eind en gebruik ik mijn 10 jaar ervaring met magazines en boeken. (En meer dan 250 magazines in de afgelopen 4 jaar!) We zorgen ervoor dat je lezer blijft bladeren met een ontwerp dat helemaal bij jou en je lezers past.

Jij hebt binnenkort gewoon je eigen boek in handen en alle tools om je boek uit te geven in eigen beheer. Je weet wat er allemaal bij komt kijken en je zou het zo weer kunnen doen! Kom maar op met dat 2e boek! You’re ready!

Elk traject is maatwerk.
Dit mag je verwachten:

 • Toegang tot mijn uitgebreide kennis en ruime ervaring met het maken van boeken en magazines
 • Een toffe brainstorm-sessie waarin we alle vragen en onduidelijkheden tackelen en met creatieve oplossingen komen.
 • Al mijn kennis op het gebied van papier en drukwerk-mogelijkheden
 • Gevraagd en ongevraagd advies 😉
 • Controle over jouw eigen uitgave, zonder het te hoeven ‘weggeven’ aan een uitgeverij
 • Flinke tijdswinst, omdat je niet alles zelf hoeft uit te zoeken!
 • Je investeert zelf en verdient er met de verkoop dus ook meer aan.
 • Een mega trots gevoel als je je magazine of boek in handen hebt!

Dit traject bevat

 • Tot 4 maanden 1-op-1 begeleiding en support 
 • Volledige vormgeving van je eigen magazine of boek, inclusief lay-out voorstel, cover-ontwerp, DTP binnenwerk en een drukklaar bestand.
 • Kick-off sparsessie (live of digitaal), waarin we je wensen, stijl en de tijdsplanning bepalen.
 • Toegang tot al mijn kennis rondom vormgeving, drukwerk, uitgeven etc.
 • Uitgebreide en concrete tijdsplanning met handige tips&tricks, checklists en werkboek
 • 3 digitale proeven en correctierondes
 • Drukwerk-begeleiding (omvat offerte-aanvraag bij mijn leveranciers, ondersteuning bij alle keuzes, contact met de drukker, aanleveren bestanden en nazorg. Oftewel: je wordt compleet ontzorgd en hoeft alleen maar te wachten op het moment dat je je magazine of boek thuis geleverd krijgt.

Optioneel

 • Extra video-call(s) na een proefronde, om puntjes op de i te zetten en/of correcties door te spreken.
 • Drukproef van je magazine of boek
 • Digitaal magazine of ePub bestand van je boek
 • Promotionele afbeeldingen, voor bijvoorbeeld je website of social media
 • Periodiek magazine uitgeven (bijv. 4x per jaar)

Investering

De prijs van dit uitgebreide traject begint vanaf
€ 1.750,-* (*Op basis van offerte op maat, afgestemd op jouw wensen en complexiteit van het ontwerp)

Wil jij weten of dit traject wat voor jou is? Neem dan contact met me op, zodat we kunnen kijken of het PaperSpark – Limited Edition pakket iets voor jou is. Ik denk graag met je mee!

Wil je binnenkort eindelijk jouw eigen boek in handen hebben? Daar kan ik jou mee helpen!

Veelgestelde vragen

Wat kost het drukken van mijn boek?

De kosten van het drukken van je boek zijn van veel verschillende factoren afhankelijk. Denk aan: de oplage, het formaat, aantal pagina’s, soort cover, papiersoort en extra’s zoals een leeslint, foliedruk of een linnen omslag. Een hapklare prijs is niet makkelijk te geven, dus je zal op basis van je wensen een offerte op maat krijgen.

Daarbij komt nog dat hoe meer boeken je wilt laten drukken, hoe lager de kostprijs is per boek. En dan kan best hard gaan! De verschillen zijn vooral groot tussen 100, 250 en 500 ten opzichte van 1000 boeken. Zo kan de kostprijs van hetzelfde boek bij 250 stuks rond de 12,50 liggen en bij 1000 stuks rond de 5 euro. Dat is nogal een verschil!

Om je toch een indicatie te geven, heb ik een ruw voorbeeld voor je.
Boek, A5 formaat, softcover, binnenwerk 224 pagina’s, full color, wit papier 140 grams, genaaid gebonden. Oplage 250 stuks, totale kosten: tussen de 2750 – 3000 euro. Kostprijs per stuk ongeveer 10,-. Deze kostprijs gaat flink omlaag als je 1000 stuks of meer laat drukken.

In welke oplages kan ik mijn boek laten drukken?

In principe kan je je boek in alle gewenste oplages laten drukken. Dat kan bij sommige drukkers al vanaf 1 exemplaar. Maar omdat de opstartkosten vrij hoog zijn, zal de kostprijs van je boek dan ook hoog uitvallen. Bij oplages onder de 1000 stuks kom je vaak op digitaal drukken uit en bij grotere oplages is offset drukwerk gebruikelijk. Voor kleine oplages is offset drukwerk vaak te duur, door het arbeidsintensieve drukproces. Maar tegenwoordig is digitaal drukwerk, wat eigenlijk meer een soort printen is, ook echt van goede kwaliteit! Het voordeel van digitaal drukwerk is dat kleine oplages betaalbaarder worden. Zo houdt je het financiële risico en je voorraad wat kleiner. Als je groot droomt of weet dat er veel belangstelling voor je boek gaat zijn, dan is het slim om voor oplages van 1000 stuks of meer te kiezen. Opties genoeg dus!

Kan ik ook alleen de opmaak van mijn boek door PaperSpark laten doen?

Ja, dat kan zeker! Ik vind het erg leuk om je te begeleiden bij het hele proces rondom het uitgeven van je eigen boek. Maar als je dit zelf gaat uitzoeken of als je dat al vaker hebt gedaan, dan is het ook mogelijk om alleen de vormgeving door mij te laten doen.
Kijk voor meer info eens bij mijn pakket Writers dream.

Heb ik een ISBN nodig?

In de meeste gevallen is een ISBN (Internationaal Standaard Boeknummer) aanvragen voor je boek wel slim. Een ISBN is niet verplicht, maar zorgt er wel voor dat je boek makkelijk te vinden is voor o.a. boekhandels en je klanten. Het is een soort streepjescode voor boeken en eigenlijk onmisbaar als je je boek graag via de boekhandels wilt gaan verkopen. Wil je je boek alleen via je eigen webshop of kanalen verkopen, dan kan je overwegen om geen ISBN aan te vragen. En ook voor planners en journals is het een optie om een ISBN achterwege te laten.

Kan ik mijn boek ook via bol.com of boekhandels verkopen?

Ja, dat kan. Als je je boek wilt verkopen via bol.com of de boekhandels is het wel handig om een ISBN aan te vragen voor je boek. Voor de verkoop via bol.com moet rekening houden met bijkomende verkoopkosten. En als je boek bij de boekhandels moet komen te liggen, zal je boek ook aangeboden moeten worden bij het Centraal Boekhuis en moet je rekening houden met een boekhandelskorting waar de boekhandels gebruik van maken.

Hoeveel pagina’s of woorden moet een boek hebben?

Dat mag je natuurlijk helemaal zelf weten. Er bestaan natuurlijk veel verschillende formaten boeken. Gemiddeld heeft een boek tussen de 200 en 300 pagina’s. Bij een roman met voornamelijk leestekst, moet je dan denken aan 60.000 tot 80.000 woorden. Maar de omvang van je boek is natuurlijk van meer dingen afhankelijk dan alleen het aantal woorden. Hoe ziet de opzet van je boek eruit, wat is het formaat, hoe groot zijn de witruimtes rondom de tekst en maak je gebruik van koppen? Hier kan ik als vormgever mee spelen. En dan zijn het aantal afbeeldingen, illustraties of pagina-grote quotes ook nog van belang.

Kortom, het verschilt echt per boek uit hoeveel woorden het bestaat. Uiteindelijk gaat het erom dat jij bepaalt wat er in je boek moet komen te staan, dus ook het aantal woorden. Het enige waar je om moet denken is dat de drukker gebruik maakt van katernen om het boek één geheel te maken. Meestal moet een boek uit katernen van 16 pagina’s bestaan en in sommige gevallen zijn dat 8 pagina’s. Je boek moet dus deelbaar zijn door dat aantal.
In het geval van 16 pagina’s per katern, kan je boek dus bijvoorbeeld bestaan uit 8 x 16 = 128 pagina’s, 13 x 16 = 208 pagina’s of elke veelvoud van 16.

Gratis Ebook

‘Jouw eigen boek als

ondernemer. Hoe dan?!

Ik help je op weg in mijn gratis ebook met een handleiding
‘In 5 stappen heb jij jouw boek in handen!’

Let’s ignite your PaperSpark

Waar kan ik je mee helpen?

6 + 8 =